joi, 26 aprilie 2012

Sfaturi pentru Zaiebălshi sau Fii Fericit


Am ascultat un interviu cu scriitoarea rusofonă Daria Donțova pe care am hotărît să-l reproduc în scris pentru publicul românofon, pentru că moldofonii pot să și-l asculte dacă vor. Nu e mot-a-mot, doar idei și cu mici implicații și comenturi din partea-mi, dar m-am străduit să nu pervertesc conținutul.
Sfaturi pentru o ”căsnicie perfectă”. Nu sunt rețete de-astea ieftine pe care le găsești la tot pasu pe net, ci unele pline de înțelepciune pe care orice femee care se respecta pe sine și omul de alături, tre să le știe
Deci:
În primul și-n primul rînd, atunci cînd ești într-o relație nu tre să asculți toate sfaturile binevoitoare ale mamei, care –ți tăbăcește capu ba să te măriți mai degrabă, ba că nu ai copii, uite astea-s demult la casa lor, da tu? da nu cumva ești lesbiană, da de ce nu-ți place Vasea, că e gospodar băiatu? Ține minte, tu ai să trăiești cu Vasea nu mamă-ta.
Nu-ți asculta prietenele care demult îs gospodine în halat cu 3 copii, 3 amanți și un soț oropsit. Ele întotdeuna îți vor binele.
Știi cum e vorba aia populară facerea de bine futerea de mamă
Dacă bărbatu e alcoolic, narcoman, sau mincinos n-ai ce trăi cu dînsu...ăștia-s incurabili care-o să-ți mînince și tinerețea și bătrînețea.
Ține minte: bărbat-tu nu e mașină de făcut bani cum nici tu nu ești mașină de făcut copii. E și el un suflet care vrea ca cineva să se intereseze de dînsul, de interiorul lui, dar nu de serviciu și salariu.
Tu știi de ce se temea el în copilărie, ce îl făcea să se ascundă noaptea sub pat, ce visa să devină la 7 ani, ce își doarea să facă la 14 ani, de ce umblă deprimat?...chestii care țin strict de personalitatea lui. Nu știi, pentru că nu te-ai interesat niciodată.
Știi de ce bărbații pleacă la amantele lor? Pentru că ele îi ascultă
Cînd îți vine acasă începi să-i freci creeru cu nimicuri de genu nu ți-ai pus pantofii cu botu la perete, nu-ți arunca cravata pe scaunul din sufragerie, nu apăsa pasta de dinți de la coadă ci de la cap, ai luat zahăr, nu? Ești un nesimțit...etc
Eu tre să fac curat, eu gătesc, eu am grijă de copii da tu nici zahăr nu ai luat..iaka zaibioj de-ista care pe bărbați pur și simplu îi omoară. Nu-i repeta de o mie de ori că iar nu și-a pus papucii cum trebu. La a 45-a oară el o să ia pur și simplu și-o să plece cu tot cu pantofii ăia.
Tre să faci curat, gătit, spălat pentru că te-ai născut femee și nu maimuță sau androgină. Dacă vrei să te simți bărbată, mergi pe șantier și lasă-ți soțul cu copii. Nu cred c-o să se descurce mai rău. Numai că soțului tău n-o să-i trebuiască o mujîcoaică.
Ca o mini concluzie : nu te transforma într-o zaiebalkă gospodină, fă-ți datoria de femee și nu uita că și soțul tău e om. Dacă te bate, nu te respectă sau are amantă- pleacă, nu mai sta lîngă el. Ai prea puțin timp ca să fii Maica Theresa și să faci binefaceri. Întotdeuna se găsește o ieșire din situație. Nu-ți fie frică s-o iei de la capăt, dacă nu vrei ca toată viața ta să fie de rahat.
Ah da, și termină să-ți vorbești soțul de rău în prezența prietenelor. Depune un efort și ieși din clubul Femeelor cu bărbați cazioli. Caziol îl crezi, caziol o să se facă. Respectă-ți soțul și permite-i să se simtă bărbat da nu sugativa frustrărilor tale...
Tu ai puterea să faci asta

2 comentarii: