luni, 20 februarie 2012

Corupția Moldovei, sau fute-l dacă-l prinzi



Auzisem la radio,doar știți că nu privesc  tv-ul și nu sunt la curent cu viața politica moldovenească, că guvernul a acordat 15 milioane de lei pentru combaterea corupției în Moldova pentru următorii 2 ani. Bani alocați din bugetul autorităților centrale și locale, dar și din asistență externă.  M-am gîndit, de ce așa puțin, o să le ajungă la toți să ”Combată” Corupția? Nu prea cred c-o să le ajungă, tre să cerem printr-o scrisoare oficială ca suma să se dubleze.  
Zic, dacă tot sau apucat,  ar trebui să înceapă mai întîi de la  ei.  Să-și măture întîi casa lor, după care să mergă și în casa Domnului s-o măture.  Pe  futîncuriștii ăia de la mănăstire și toată structura popălanilor, speculanții dreacului, că umblă arhiepiscopul de” nu știu care” cu lexus blindat și cu garda de corp de parcă-ar fi Obama. Îl păzesc pesemne de Dumnezeu.  Are vilă în Palma de Mallorca cumpărată din donațiile credulilor de credincioști. Cum reușesc  ei să oficializeze slujba de Duminică, să participe la mitingul comuniștilor și să se mai și fută-n cur cu ahiepiscopul de Bălți, poponari nenorocoti ce sint?
Da, apoi, ăștia cu milioanele, săi viziteze pe cei din vamă,  să treacă prin structurile lui Pilat și Blohotniuc, pe la deținătorii rețelelor de cerșetori și încetul cu încetul o să se facă ordine. Ah, da și  la urmă, să n-o uite și pe Varvara prodaveața, care face mahinații pe seama pensionarilor și le dă pîinea cu 20 de bani mai mult. Așa,  ca să stîrpească din rădăcini, odată și pentru totdeauna, corupția moldovenească.  
S-a constatat că dacă cetățenii Moldoveni  ar lucra cinstit măcar o zi, cu banii aceștia s-ar putea construi 3 km de drum și hrăni 12 școli internat.
 Spunea cîndva Gonzd că ar fi potrivit dacă am împușca toti parlamentarii.  Dar, interesant,  ce se v-a schimba.? Oricum forța de atracție funționează după legile naturii și  unde-i banul, acolo-i și curva.
 Ține-ți minte dragii mei tîlhari, ce-i care fură au prea puțin timp să se gîndească la dragoste, sau la spiritul lor. Da, vouă de asta vii în cur. Știu. Nu vreau să schimb pe nimeni. Vreau  să vă rog numai ca, dacă cineva din voi va da peste vr-un poponar din asta să nu uita-ți să le-o trageți din tot sufletul sau fute-l dacă-l prinzi, în speranța că poate se va schimba ceva în țara asta...


3 comentarii:

  1. :)) mi-a placut titlu ;)) coruptia e peste tot, stai linistita nici in Romania nu e mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. da, titlul face parte din seria ălora cu ”fute”, că el spune tot. Dar e jale mare, mai ales cînd vine vorba de a susține proiectele culturale și cel mai trist e că noi nu putem face nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. tre să cerem printr-o scrisoare oficială ca suma să se dubleze. - Aha! De acord! Ba mai mult: zic sa triplam sau in genere sa cincim, inzecim. Adinhui n-a s ajiute... :(

    RăspundețiȘtergere